Tidsam

Lediga tjänster

Vi söker Distributionschef,

Vi erbjuder dig att leda en intressant och komplex logistikaffär i en växande koncern.

Tidsam distribuerar på uppdrag av Sveriges ledande förlag, tidningar till svensk handel. Vi skräddarsyr sortimentet till varje återförsäljare för att optimera försäljningen utifrån konsumenternas efterfrågan.

I Tidsams uppdrag ingår även att utveckla exponeringen av tidningar i butik och säkerställa att återförsäljarna möter konsumenterna på rätt sätt. Det innebär allt från hur en tidningsavdelning är placerad, hur den ser ut, vilket sortiment är bäst för att möta konsumentens efterfrågan samt att erbjuda effektiva kampanjer för att optimera försäljningen. Logistiken, för att stödja Tidsams uppdrag, är både komplex och utmanande vilket ställer höga krav och förväntningar på vår enhet i Värnamo. Vår enhet förväntas säkerställa att ca 1 miljon tidningar i veckan, fördelat på 2000 titlar, kommer i rätt tid och rätt antal, till 5 000 butiker i Sverige och 550 butiker i Norge.

Swedcircs ambition är att vara en personlig, tillgänglig och flexibel logistikpartner med kundanpassade och flexibla logistiklösningar – för både e-handel och B2B. Genom att erbjuda lagerhållning, planering av logistik och pressade priser på frakt och emballage hjälper vi våra kunder att få en förstklassig leveransupplevelse.

 

Huvuduppgiften för distributionschefen är att ha det övergripande ansvaret för att leda och utveckla Tidsamkoncernens transport och distribution, med lönsamhet och kundnöjdhet i fokus. Ansvaret är att affärsmässigt upphandla och följa upp transportaktörer, säkerställa en effektiv distribution som uppfyller lönsamhet och kundnöjdhets mål. Du tar fram nyckeltal och mål för utveckling av verksamheten samt säkerställer att koncernen har rätt IT stöd för distribution. Vi ser det som viktigt att arbeta hållbart och tillvarata synergier av transporter inom koncernen samtidigt erbjuda kunderna ett konkurrenskraftigt upplägg för transporter. Du kommer att leda ett mindre team. Du rapporterar till Logistikchefen och ingår i lokala ledningsgruppen. Placering är Värnamo.

 

Kvalifikationer. Du har en eftergymnasial utbildning inom logistik eller motsvarande. God erfarenhet ifrån distribution, logistik och transportbranschen är ett krav. Du har vana av att förhandla, arbeta med resultatansvar, transportupphandlingar och prognosarbete. Erfarenhet av affärsutvecklande arbete och IT stöd för logistik är meriterande. Du har framgångsrikt drivit projekt och har förmåga att arbeta i tvärfunktionella team.

Du har en god förmåga att både coacha och leda dina medarbetare individuellt och som team. Som person är du trygg, stabil och har självinsikt samt en god förmåga att bygga relationer både internt och externt. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera, är du strukturerad och analytiskt lagd.

 

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För ytterligare information om tjänsten kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, tfn 0702-33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se

 

Välkommen med din ansökan! 

Vi söker sommarvikarier!

Vi söker dig som i sommar vill arbeta som lager och packningsarbetare. Arbetet består i huvudsak av att arbeta på vår packlina där vi packar och distribuerar tidningar som skickas till butiker runt om i hela Sverige, alternativt på vår returavdelning som hanterar de osålda tidningar som kommer i retur och ska gå i återvinning.

  • Du ska ha fyllt 18 år och du bör ha möjlighet att arbeta från vecka 28-33
    (introduktion en vecka mellan v 24-27).
  • Omfattningen är ca 80%. Vår arbetstid varierar mellan kl 07 till kl 23.
  • Det är ett krav att du har grundläggande kunskaper i svenska, både tal och skrift då säkerheten i distribunalen kräver detta.

 

Som person är din inställning det viktigast. Du ska ha inställning i att alltid vilja göra ett gott arbete och viljan och intresse för att bidra till verksamheten med en positiv attityd. Du skall också vara ansvarstagande, noggrann, flexibel och ha lätt för att samarbeta med andra.

Truckkort är meriterande men inget krav.

Har du frågor är du välkommen att kontakta personal@tidsam.se.

Varmt välkommen med din ansökan till: personal@tidsam.se.
Vi arbetare löpande med vår sommarrekrytering så skicka din ansökan snarast.
Märk din ansökan med: ”Sommarvikarie”

 

Tidsam är Sveriges största tidskriftsleverantör. Vi ser till att konsumenter får tillgång till fantastiska tidskrifter och magasin via dagligvaru- och servicehandeln, i fysiska butiker och online. Vårt sortiment innehåller såväl svenska som internationella tidningar, vi har många starka varumärken och en bredd som passar för både stora och små läsare.

Tidsam ägs av Bonnier News AB, Egmont Publishing, Aller media och Förlags AB Albinsson & Sjöberg. Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001. Tidsam äger även bolaget Swedcirc som jobbar med logistiklösningar inom e- handel.

 Det arbetar ca 134 personer på Tidsam, varav 28 personer på huvudkontoret i Stockholm och knappt 100 st. på distribunalen i Värnamo där tidningarna packas och levereras ut till butik. Vi har även 13 st. säljare i Sverige och verksamhet i Norge.